Dyna-miittien ensimmäinen LUMA-diplomi Hilla Laakkoselle


Ensimmäinen LUMA-diplomi myönnettiin Hilla Laakkoselle, joka osallistui ahkerasti Dyna-miitit -tiedetapaamisiin. Oulunkylän yhteiskoulun abiturientti kertoo, että Dyna-miiteistä löytyi uusia kavereita ja hyviä näkökulmia opiskelumahdollisuuksiin.

» Lue lisää | Kommentoi


Rosetta - avaruustutkimusta suomalaisen osaamisen avulla


Suomalaisen avaruusosaamisen rooli Euroopan avaruusjärjestö Esan Rosetta komeettatutkimusohjelmassa on ollut suuri. Uraauurtavassa hankkeessa on ensimmäistä kertaa avaruustutkimuksen historiassa laskeuduttu komeetan pinnalle. 13.11.2014 on Rosettan laskeutumisalus Philae julkaissut ensimmäiset kuvat kyseisen 67P-komeetan pinnalta.

» Lue lisää | Kommentoi


Valewasabia -minua on huijattu!


Aktiviteetit / Kokeile kotona - 29.10.2014

Wasabijuuresta valmistetun tahnan tulisuus antaa mausteista poltetta itämaiseen, erityisesti japanilaiseen ruokaan. Omassa kotikeittiössä voi kokeilla wasabin korvaamista piparjuurella: sushi-iltaan kutsutut ystäväsi tuskin huomaavat eroa aidon ja valewasabin välillä!

» Lue lisää | Kommentoi


Kuppi kuumaa kaakaota


Aktiviteetit / Kokeile kotona - 23.10.2014

Lumessa tai muuten kylmässä säässä puuhailu on uuvuttavaa ja välillä on mukava saada jotain lämmintä juotavaa. Tähän sopiikin erinomaisesti lämmin kaakao. Harva tulee kuitenkaan miettineeksi kaakaon koostumusta. Sen sijaan monet ovat varmasti kaakaota juodessaan huomanneet, että usein osa kaakaojauheesta jää tyhjäksi juodun kupin pohjalle. Miksi?

» Lue lisää | Kommentoi


Kurkistus bioalaan


Minkälaista on biotieteiden opiskelu? Entä minkälaisista töistä alan opiskelijat unelmoivat? Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa TET-harjoittelunsa suorittanut Iida Ikonen haastatteli alan opiskelijoita Viikin kampuksella.

» Lue lisää | Kommentoi Kommentoi