Dyna-miiteissa perehdytään rikostutkimuksen tieteeseen


Dyna-miitit / Tiedetapahtumat - 24.11.2015

Kevätkaudella 2016 Dynamiiteissa syvennytään rikostutkimuksen tieteeseen. Luvassa mukaansatempaavia työpajoja ja mielenkiintoisia luentoja.

» Lue lisää | Kommentoi


Voiko päätä vaihtaa?


Päänsiirto ihmiseltä toiselle kuulostaa lähinnä tieteisfiktiolta. Sitä se ei ole italialaisen kirurgin Sergio Canavero mielestä. Hän on aiheuttanut kohua ilmoittaessaan tavoitteestaan suorittaa operaatio jo vuonna 2017.

» Lue lisää |


Tekniikan päivillä valotettiin tietoa


Valtakunnalliset Tekniikan päivät päättyivät tänä vuonna Helsinkiin 7.11.2015. Monipuolisen tieteeseen ja teknologiaan keskityvän tapahtuman teemana oli tieto. Helsingin tapahtumasta raportoivat Munkkiniemen yhteiskoulun oppilaat.

» Lue lisää |


Talon lämmitys hevosenlannalla?


Suomessa syntyy vuodessa lantaa valtavia määriä: vuonna 2013 yli 800 000 kuutiometriä. Kaatopaikoilla sitä ei vastaanoteta, joten mihin kaikki lanta päätyy lopulta? Ruotsissa osa lannasta hävitetään polttamalla. Olisiko se ratkaisu myös meillä?

» Lue lisää | Kommentoi


Gadolinin videokilpailu yläkoululaisille - nyt käynnissä


Aktiviteetit / Tiedekilpailut - 03.11.2015

Miltä kemia näyttää linssin läpi? Missä kemiaa on ja mihin sitä käytetään? Mihin sinä käytät? Mitä mielikuvia näet kemiasta? Onko päiväsi ympäröity kemialla, jota muut eivät huomaa? Rakastumisen kemiaa vai autorasvaa?

» Lue lisää |