Dyna-miitissä solmujen matematiikkaa: Today is a Good Day to Tie Hard!


/ - 09.04.2014

Kiehtovat solmut paljastavat matemaattiset salaisuutensa ensi viikon DYNA-miitissa 15.4. Tule mukaan selvittämään miten solmuja tutkitaan matematiikan avulla!

» Lue lisää |


Lukiolaiset hiukkasjahdissa fysiikan MasterClass-tapahtumassa


Opiskelijaelämää / - 07.04.2014

Fysiikasta kiinnostuneet lukiolaiset pääsivät käytännön hiukkasfysiikan tutkimuksen makuun Helsingin yliopiston MasterClass-tapahtumassa aidolla LHC-mittausdatalla. Mitä MasterClass-tapahtumassa oikein bongattiin? Tarttuuko lukiolaisten haaviin hiukkasfysiikan isoja kaloja, kuten Higgsin bosoni?

» Lue lisää | Kommentoi


TuKoKe-menestyjiä osakesijoituksista geeni- ja puututkimuksiin


Tiedekilpailut / - 04.04.2014

Vuoden 2014 Tutki-Kokeile-Kehitä -kilpailun voittajat on valittu. Menestyjien joukosta löytyy monta upeaa tutkimusta ja keksintöä liidokeista osakesijoitusten, metsien, manga-sarjakuvien ja geenienkin saralta. Onnea kaikille osallistujille!

» Lue lisää | Kommentoi


Nuorten keksijöiden projektit huipentuvat Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun finaalissa


Tiedekilpailut / - 03.04.2014

Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun finaali käynnistyi 3.4. lukiolaisten sarjan töiden esittelyllä ja haastatteluilla. Kumpulan Exactumissa oli innostunut, mutta myös hieman jännittynyt tunnelma tuomareiden perehtyessä nuorten asiantuntijoiden tutkimuksiin ja keksintöihin.

» Lue lisää | Kommentoi


Kemian keksintö nousi muodin catwalkeille


Puusta on moneksi! Marimekon muotinäytöksessä esitelty mekko valmistettiin kotimaisen koivun selluloosakuidusta aivan uudenlaisella menetelmällä.

» Lue lisää | Kommentoi