Helteellä hiki


Kysy tutkijalta / - 30.06.2015

Kuumana kesäpäivänä yleensä hiotaan enemmän, mutta mitä hiki sisältää?

» Lue vastaus | Kommentoi vastausta tai kysy uusi kysymys [1]


Viikin tiedeleireillä tutustuttiin biologian ihmeelliseen maailmaan


Kesäkuun ensimmäisinä viikkoina Viikissä pidetyillä tiedeleireillä pääsi rymyämään metsissä, lutraamaan lätäköissä sekä valmistamaan “fossiileja”.

» Lue lisää | Kommentoi


Juhannuskokkoa katsellen


Tiedejutut ja uutiset / - 17.06.2015

Juhannus tarkoittaa valon ja keskikesän juhlaa, jota monet viettävät mökkeillen ja järvien rannoilla juhannuskokkoa poltellen. Juhannuksen kunniaksi Luovassakin käännetään katse kohti kokkoa ja pohditaan palamista.

» Lue lisää | Kommentoi


Valon sokaisemat


Valo on elämän perusedellytys, mutta valolla on myös haittavaikutuksia. Keinovalo on vallannut alaa ja tullut osaksi jokapäiväistä elämää. Nykyisin ihmiset elävät keinovalon maailmassa. Onkin ollut tarpeen määritellä uusi termi, valosaaste. Valosaaste on häiritsevää, haitallista tai tarpeetonta keinovaloa. Se voi olla haitaksi joko ihmiselle tai ympäristölle ja eläimille.

» Lue lisää | Kommentoi


Mikä kestävä kehitys?


Tiedejutut ja uutiset / - 01.06.2015

Alkavan Euroopan kestävän kehityksen viikon (ESDW) johdosta lienee hyvä käydä läpi, mitä tämä kestävä kehitys oikein on. Monelle nousevat varmasti mieleen puheet kierrätyksestä, hiilijalanjäljestä tai ympäristön suojelusta, mutta nämä ovat kuitenkin vain pintaraapaisuja käsitteestä, joka sisältää pääpiirteissään kaikki ihmiselämän tärkeimmät osa-alueet.

» Lue lisää | Kommentoi