Arkistoitu

20X0 – Matka tulevaisuuteen


Aktiviteetit / Tiedetapahtumat - 15.11.2011

Heurekan uudessa mukavan aidoksi luodussa näyttelyssä matkataan tulevaisuuden kaupunkiin. Näyttelyn myötä perinteisistä sisäänpääsytarroista on siirrytty rannekkeisiin, jotka tallentavat vierailun ja mahdollistavat jälkipuinnin!

Tulevaisuuden itsehoitoklinikka. Kuva: Ville Eerikäinen / Heureka.

Lokakuussa avatussa 20X0-näyttelyssä vierailijat aloittavat matkan tulevaisuuden kaupunkiin hyppäämällä junaan. Näyttelyalueelle saavuttuaan vierailijat pääsevät tutustumaan tulevaisuuden kaupungin liikkumiseen, asumiseen ja elämään liittyviin ratkaisuihin.

Kaikki näyttelypisteet toimivat rannekkeella, jossa jokaisella vierailijalla on henkilökohtainen koodi. Henkilökohtaisen koodin avulla voi vierailun jälkeen tarkastaa Heurekan verkkosivuilla, millainen kestävän elämän barometri itselle muodostui. Koodin avulla saa palautteen eri kohteissa tekemistään valinnoista talouden, ympäristön ja yhteisön suhteen. Kohteita tulevaisuusnäyttelyssä on kaksikymmentä.


Ranneke rekisteröi tulevaisuuden valinnat. Kuva: Ville Eerikäinen / Heureka.

Erityisen mielenkiintoinen ja selvästikin suosituin piste näyttelyssä on avaruushissi. Avaruushissillä pääsi kurkistamaan, millaista matka avaruuteen olisi, ja mitä sieltä näkyisi. Hissistä on tehty hauska erikoistehosteilla ja matka on juuri sopivan pituinen, joten jonottaminenkaan ei kestä liian kauaa.

Muissa tulevaisuuden kaupungin osioissa tehdään valintoja ruuan suhteen, ajetaan tulevaisuuden kaupungissa tulevaisuuden mopoilla sekä suunnitellaan tulevaisuuden matkalaukku. Vierailijat pääsevät myös valitsemaan, millaisessa asunnossa asuisivat tulevaisuuden kaupungissa, ja tietenkin kaikesta tästä saa palautetta, jossa huomioidaan taloudellisuus, ympäristö ja yhteisöllisyys.

Omalle rannekkeelle tallentunutta kestävän elämän barometria voi verrata muiden näyttelyvieraiden saamiin tuloksiin, ja ainakin allekirjoittaneella olisi sen perusteella hiukan parannettavaa omissa valinnoissaan…

20X0 – Matka tulevaisuuteen -näyttely on avoinna tammikuun 27. päivään saakka. Lisätietoa näyttelyistä sekä aukioloajoista löydät Heurekan verkkosivuilta.

Pääsyliput Heurekaan voit voittaa käyttämällä äänioikeuttasi Kemian vuoden valokuvakilpailun yleisöäänestyksessä. Muista myös Kemian yö Heurekassa, jolloin valokuvakilpailun voittajat julkistetaan.

Anna-Sofia Vilhunen on kemian ja matematiikan opettaja. Hän pitää leipomisesta ja kakuista.