Arkistoitu

Toinen suomalaisista MY Camp -leiriläisistä on matematiikasta pitävä biotekniikan opiskelija


Aktiviteetit / Tiedetapahtumat - 17.04.2012

Tänä vuonna kansainväliselle Millennium Youth Camp -tiedeleirille (MY Camp) valikoitui kaksi suomalaista. Toinen heistä on 19-vuotias biotekniikan opiskelija Noora Vainio Tampereelta, joka haki leirille ystävänsä hyvien kokemusten kannustamana.

Noora Vainio vierailulla CERNissä.

“Kuulin MY Campista ensimmäisen kerran jo ennen viimevuotista leiriä, mutta jostain syystä en hakenut”, kertoo Noora Vainio, 19, joka opiskelee ensimmäistä vuotta biotekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa. Hänen ystävänsä Nyyti Kinnunen kuitenkin haki ja tuli valituksi ja hänen leirikokemuksistaan kuultuaan Noora päätti hakea tämän vuoden leirille.

“Se kuulosti mielenkiintoiselta ja hauskalta”, hän sanoo. “Odotan tapaavani ihmisiä ympäri maailman ja olen varma, että kuulen ideoita ja mielipiteitä, jotka saavat minut kiinnostumaan tieteestä entistä enemmän.”

30 tämän vuoden MY Camp -leirille valittua 16–19-vuotiasta nuorta on leirin ajaksi jaettu teemaryhmiin heidän mielenkiinnonkohteidensa perusteella ja Päivölän kansanopiston matematiikkalinjalla lukionsa suorittanut Noora on leirin sovelletun matematiikan ryhmässä.

Leirin toiseen hakuvaiheeseen Nooran piti kirjoittaa kaksi matemaattista esseetä. Niissä hän pohti sen vaikutuksia elinajanodotteeseen, jos jokainen rokotettaisiin isorokkoa vastaan sekä miten paljon maksaisi tuhkarokon poistaminen maailmasta rokotusohjelman avulla.

“Matematiikka on aina ollut lempiaineeni koulussa ja siksi valitsinkin matematiikkapainotteisen lukion, jonka aikana kiinnostuin myös ohjelmoinnista”, Noora kertoo. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut mallintamisesta ja erityisesti siitä, miten sitä voitaisiin hyödyntää esimerkiksi lääketieteessä.

“Pidän matematiikan täsmällisyydestä, siksi haluaisin mallintaa ihmiskehoa sen sijaan, että olisin esimerkiksi lääkäri”, Noora toteaa.

Noora kertoo, että hän opiskelee tällä hetkellä juuri sitä, mistä on eniten kiinnostunut. “Odotan jo pääaineeni laskennallisen systeemibiologian kurssien alkua, koska ensimmäinen opiskeluvuosi on ollut lähinnä matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa”, sanoo Noora, joka aikoo luultavasti isona tutkijaksi ja sitä varten on opiskeltava tohtoriksi saakka.

Myös vapaa-aika kuluu suurelta osin yliopistolla, sillä Noora toimii biotekniikan opiskelijakilta Bionerin hallituksessa ja käy monissa opiskelijatapahtumissa. Lisäksi hän pelaa tanssipelejä, neuloo paljon ja lueskelee, myös muutakin kuin koulukirjoja.

Mikä ihmeen MY Camp? Lue lisää osoitteesta: www.helsinki.fi/luma/millennium-youth-camp. Kaikki kesän leiriläiset esitellään kevään aikana englanninkielisessä MyScience-verkkolehdessä.

Elisa Lautala pitää vesijuoksusta, kaikenlaisista kulttuuririennoista ja sunnuntaipäivistä.