Sydämelliset keitetyt kananmunat


Aktiviteetit / Kokeile kotona - 10.05.2012

Äitienpäivää vietetään 13.5. Tällä hauskalla ohjeella väkerrät äidille suloiset keitetyt kananmunat aamiaiselle!

Kuvat: Linnea Töyrylä.

Tarvikkeet:

  • syömäpuikko tai vastaava ohut tikku
  • keitetty kananmuna
  • 2 kuminauhaa
  • pala kovaa kartonkia, esim. maitotölkistä

Ohjeet:

Keitä kananmuna (noin 10 min) ja kuori se. Aseta vielä lämmin kananmuna taitetun pahvinpalan keskelle ja aseta tikku kananmunan päälle kuvan mukaisesti.

Kiinnitä tikku kuminauhoilla pahvinpalan päähän ja odottele noin 10 minuuttia. Jos keli on lämmin, voit laittaa kananmuna odotteluajaksi jääkaappiin.

Irrota kuminauhat ja tikku. Nyt sinulla on sydämenmuotoinen kananmuna!

Tarjoile äidin haluamalla tavalla tai pistä itse parempiin suihin. Halkaistussa (tarpeeksi kovaksi keitetyssä) kananmunassa myös keltuainen on sydämen muotoinen!

Linnea Töyrylä on lasten luonnontiedelehti Jipon toimitussihteeri. Hän opiskelee kemian ja biologian opettajaksi Helsingin yliopistossa. Linnea pitää kirjoista, teatterista ja leivoksista.