Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/mysci/public_html/luova/textpattern/lib/constants.php on line 136
Suklaakakku mukissa - Luova [arkistoitu]

Arkistoitu

Suklaakakku mukissa


Aktiviteetit / Kokeile kotona - 26.08.2013

Luovan molekyyligastronominen herkkusarja jatkuu. Tässä helppo ja nopea ohje, jolla saat tehtyä suklaakakun yhdelle. Tarvikkeet ovat yksinkertaiset, mutta jos haluat lisämaustetta, voit lisätä taikinaan esimerkiksi karkkirakeita.

Kuvat: Armi Hopea.

Tarvikkeet:

  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaota
  • 1 muna
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl maitoa

Tee näin:

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja tumma kaakaojauhe mikronkestävässä mukissa. Kannattaa valita tarpeeksi iso muki, ettei kakku turpoaisi siitä yli.

Lisää muna, öljy ja maito. Sekoita hyvin haarukalla pohjaa myöten. Jos taikina näyttää todella löysältä, voit lisätä hieman jauhoja.

Lämmitä mukia mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Vahdi kakkuasi, ettei se turpoa yli.

Jos kakku ei näytä kypsältä, voit lämmittää vielä hetken. Kypsyyden voi testata cocktail-tikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa kiinni, kakku on kypsä. Voit koristella valmiin kakun tomusokerilla.

Samalla kun nautit suklaakakustasi, voit miettiä ainesosien vaikutusta kakkuun vertaamalla taikinaa ja valmista kakkua.

Jokaisella aineella on oma tehtävänsä, joka tapahtuu mikron lämmön vaikutuksesta. Esimerkiksi leivinjauheesta vapautuva kaasu saa kakun turpoamaan ja tekee siitä kuohkean.

Lähde: Paulina Mata, Fun-flavoured way to learn science

Katso myös Luovan aiemmat herkkuohjeet: Sorbetti muutamassa minuutissa, Mustikkatrio, Mikromarengit.

Armi Hopea opiskelee neljättä vuotta kemian ja matematiikan opettajaksi Helsingin yliopistossa. Hän pitää liikkumisesta, joten vapaa-ajallaan harrastaa muun muassa cheerleadingiä, boulderointia ja lenkkeilyä.