Arkistoitu

Kutsu mukaan StarTiin, ilmoittautuminen 15.11. mennessä


Aktiviteetit / Tiedetapahtumat - 17.10.2016

Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 kunniaksi on LUMA-keskus Suomi käynnistänyt yhteisöllisyyttä ja oppimisen iloa lisäävän StarT-toiminnan. StarTissa toteutetaan luovia projektitöitä erilaisissa oppimisyhteisöissä, niin kodeissa kuin päiväkodeissa, kouluissa ja harrastusryhmissäkin.

Nuoret projektityöskentelyn parissa. Kuva: Veli-Matti Vesterinen.

Projektit voivat olla olla pienempiä tai suurempia tutkimuksia, liikkuvan lelun kehittämistä, pelin suunnittelua, robottiohjelmointia, tiedeteatteria tai vaikka näytelmän tekeminen. Aiheen voitte valita vapaasti tieteiden, taiteiden ja teknologian rajapinnoilta – ainoa edellytys on jokin yhteys luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan sekä StarTin teemoihin:

1) Arjen matematiikkaa
2) Hyvinvointi (mm. terveys, ruoka, liikunta)
3) Luonto ja ympäristö
4) Ohjelmointia ja robotiikkaa
5) Teknologia ympärillämme
6) Tähdet ja avaruus
7) Tämä toimii: Liikkuva lelu (tämä teema vain 6–12-vuotiaille)

Kotona tms. toteutettuja projekteja ja niissä syntyneitä luomuksia voi helmikuussa 2017 ilmoittaa StarT-verkkosivuston kautta suoraan ehdolle myöhemmin keväällä eri puolella Suomea järjestettäville StarT-festareille. Raati valitsee jatkoon pääsevät projektit ja festareilla parhaat palkitaan. Sieltä parhaat pääsevät palkittaviksi vielä kansalliseen StarT-gaalaan toukokuussa.

Mikä olisi teidän tähtiprojektinne? Olisiko porukkanne se, joka toteuttaa projektin silmien värin periytymisestä suvussa? Tai ehkä haluatte yhdessä tutustua paremmin lentokoneiden kehityshistoriaan?

Lue lisää StarTista ja ilmoita tiiminne mukaan StarT-oppimisyhteisöksi »