Arkistoitu

Unelmana kehittää lääkkeitä syöpään


Genetiikkaa ja fysiologiaa Helsingin yliopiston Viikin kampuksella opiskeleva Joy Wolfram haluaa kehittää lääkkeitä syöpään.

Ensi vuoden loppuun mennessä maisteriksi valmistuva Wolfram tähtää tutkijan uralle. Väitöskirjan aihepiirikin on jo valmiiksi mietittynä.

Suuntaudun translationaaliseen lääketutkimukseen, jonka piirissä bio- ja luonnontieteiden osaaminen yhdistyy kliiniseen lääketieteeseen. Väitöstyöni tahdon tehdä syöpätutkimuksen parissa.

Wolfram haluaa edesauttaa syövän leviämistä estävien lääkkeiden kehittämistä. Hän uskoo ja toivoo, että syöpälääkkeet kehittyvät lähitulevaisuudessa suurin harppauksin.

Syöpälääkkeiden kehittäminen vaatii jatkuvaa tutkimustyötä. Onneksi alalla on myös resursseja ja rahaa, eli mahdollisuudet läpimurtojen tekemiseen ovat hyvät.

On upeaa löytää uusia ratkaisuja. Pienikin tutkimuslöytö antaa valtavan hienon tunteen – se on suorastaan addiktoivaa. Mikä parasta, löytö on askel siihen, että voimme auttaa ihmisiä, jotka todella tarvitsevat apua.

Yliopistojen tutkimus on merkittävää, kun etsitään ratkaisuja maailman ongelmiin, luonnon ja ihmisen hyvinvointiin. Wolframin mukaan ratkaisut löytyvät parhaiten yhteistyön avulla.

Perustutkimus voidaan tehdä yliopistossa, mutta tutkimustulosten jalostaminen onnistuu erityisen hyvin yhteistyössä toisten yliopistojen, teollisuuden ja yritysmaailman kanssa. Parhaimmillaan kaikki työskentelevät sen eteen, että tutkimustulokset saadaan laboratoriosta käytäntöön. Joy Wolfram kannustaa muita nuoria tutkimustyöhön.

Esimerkiksi bioalan tutkimus on samaan aikaan päämäärätietoista ja jännittävää. Jos unelmana on tehdä jotain merkityksellistä, niin tänne vaan opiskelemaan. Viikki on täynnä mahdollisuuksia.

Lähitulevaisuudessa Wolfram suuntaa ulkomaille saamaan lisäoppia, mutta todennäköisesti hän palaa myöhemmin Suomeen. Wolframilla on jo kansainvälistä tutkimuskokemustakin, sillä viime kesänä hän työskenteli Amgen-ohjelman stipendiaattina Karoliinisen instituutin syöpäkeskuksessa.

Lisää aiheesta:
Amgen-stipendiaattiohjelma inspiroi nuoria tutkijoita

Teksti: Kirsikka Mattila, www.helsinki.fi/verkkotoimitus
Kuva: Veikko Somerpuro


Kommentoi

Textile ohje