Arkistoitu

Scifest 2010 tarjosi elämyksiä


Aktiviteetit / Tiedetapahtumat - 22.04.2010

Scifest kokosi huhtikuun puolivälissä Joensuun Areenaan tuhansia koululaisia ja opiskelijoita kokemaan elämyksiä ja oppimaan uusia asioita tieteestä, ympäristöstä ja teknologiasta. Pajoissa pääsi esimerkiksi kokeilemaan liikeohjattua robottia, tekemään rikostutkimusta CSI:n hengessä ja tapaamaan Taiwanin robottilähetystön.

Kuvassa Eetu Mononen, Tapio Terävä ja Taru Muhonen Master Class -hankkeen tietotekniikan ryhmästä. Kuva: Veli-Matti Vesterinen

Opiskelijoille oli tarjolla monta kymmentä erilaista toiminnallista työpajaa. Oma pajansa oli myös Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen järjestämään Master Class -hankkeeseen osallistuneilla tietotekniikasta kiinnostuneilla lukiolaisilla. Joensuun normaalikoulun oppilaat Eetu Mononen, Taru Muhonen ja Tapio Terävä esittelivät ryhmän tekemää liikeohjattavaa robottia.

Robottiin oli kytketty kamera, jonka avulla robottia voitiin ohjata, vaikka näköyhteyttä robottiin ei olisikaan. Lisäksi robotilla oli ohjattava koura, jolla robotti pystyi esimerkiksi poimimaan esineitä.


Klikkaa kuvia nähdäksesi ne isompina. Kuvat: Veli-Matti Vesterinen

Eetu, Taru ja Tapio kertoivat robotin suunnittelun opettaneet erityisesti ongelmanratkaisua. Jotta kokonaisuus saadaan toimimaan täytyy kaikkien palasten toimia yhteen. Erityiskiitoksen he lähettivät heitä ohjanneille Itä-suomen yliopiston opiskelijoille, jotka auttoivat Scifestin aikanakin korjailemaan robotin ohjelmointia.

Rikostutkimusta Joensuun normaalikoulun pajassa

Joensuun normaalikoulun opetusharjoittelijat olivat poliisin tuella koonneet todella mielenkiintoisen pajan rikostutkimuksesta. CSI-henkeen Scifest-vieraat pääsivät lavastetulle rikospaikalle näytteenottoon ja tutkimaan vielä näytteet autenttisilla rikostutkimusvälineillä.Klikkaa kuvia nähdäksesi ne isompina. Kuvat: Veli-Matti Vesterinen

Scifestin pajoissa oli mahdollisuus tutustua tieteeseen monipuolisesti ja tekeminen ei takuulla loppunut kesken. Rento tunnelma ja kiinnostavat pajat vetivät kävijöitä myös koulupäivien jälkeen, kun Scifest aukesi muulle yleisölle.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne isompina. Kuvat: Veli-Matti Vesterinen

Veli-Matti Vesterinen Veli-Matti Vesterinen tutkii tiedeopetusta ja filosofiaa. Veli-Matti pitää pyöräilystä, musiikista ja ilmaisista tapahtumista.


Kommentoi [1]

7 B on paras

— Roosa · 28 05 2010 - 10:10 · #

Textile ohje